De Ovale Tafel

Ovale TafelAan de Ovale Tafel in de Kas van de Leerschool in Leidschendam is plaats voor 12 mensen met passie voor opvoeding en onderwijs. Het is het decor waarin de Leerschool een aantal interactieve colleges rond wisselende thema’s organiseert.

In het lopende schooljaar 2016-2017 biedt de Ovale Tafel een programma exclusief voor schoolleiders: Excelleren in Vrijheid – In balans met jezelf én met de school

‘Wij raken niet verstoord door wat er om ons heen gebeurt, maar door onze gedachten erover.’ Epictetus (50 AD – 138 AD)

Jouw denken heeft een directe invloed op jouw wijze van leidinggeven. Als jouw denken in balans is met wie je bent en wat je wilt, en met de school waarin je werkt, heeft dat direct effect op hoe gelukkig en vrij jij je voelt. En daarmee op jouw prestaties en het realiseren van jouw doelen.

Wat kun je verwachten?

Een leiderschapsprogramma waarin we samen in kaart brengen wie je bent, wat jou uniek maakt en afstemmen op jouw eigen opdracht als schoolleider. Het programma ziet er als volgt uit:

1. Opstellen van persoonlijk TriMetrixprofiel middels een online vragenlijst. Duur 30 minuten
  2. Huiswerk: lezen persoonlijk profiel en opstellen van vragen. Duur 2 uur.
  3. Bespreken profiel en inventariseren en bespreken ontwikkelvragen in individueel gesprek. Duur 2 uur.
  4. Huiswerkopdracht: Uitwerken van de vraag Wie ben ik en wat wil ik als schoolleider? Duur 4 uren.
  5. Twee groepssessie van een dagdeel + maaltijd waarin de vragen ‘wie ben ik, wat wil ik en wat ga ik doen’ verder worden uitgewerkt tot een statement. Duur 4 uren per sessie + 4 uren huiswerk.
  6. Evaluatie .

Aan het einde van het programma hebben de deelnemers een waardevol en betrouwbaar persoonlijk profiel over gedragsstijlen, drijfveren en  denkstijlen die veel zelfkennis geeft en vele jaren van waarde is én een persoonlijk statement wat als leidraad dient voor jouw missie

Voor wie?

De training is geschikt voor schoolleiders of aankomende schoolleiders in alle sectoren van het onderwijs. Minimaal 6, maximaal 8 deelnemers.  Kosten van het traject: € 997, ex. btw.

Voor meer informatie  en inschrijven kunt u contact opnemen met Peter Roemeling (De Zwerm Groep) of Rikie van Blijswijk  (De Leerschool)