Boeken bestellen

Zichtbaar!

Zichtbaar kaft

 

Natuurlijk gebeuren er veel mooie dingen in het onderwijs, en tegelijkertijd neemt de druk om ‘toch maar weer te doen wat we altijd al deden’ toe. De lat wordt alsmaar hoger gelegd en de jacht op zo hoog mogelijke opbrengsten lijkt elk jaar intensiever te worden. De vraag is of dit de leerlingen ten goede komt.

Schoolbestuurders vormen een belangrijke schakel in het onderwijsbeleid tussen scholen en overheid. Helaas is er vaak weinig bekend over de drijfveren en idealen van schoolbestuurders. Waarom nemen zij de zware verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het onderwijs op hun schouders? In dit boek staan de ambities van dertien bestuurders centraal. We maken zichtbaar wat tot nu toe onzichtbaar was.

Lees meer: Zichtbaar!

The Essential Schools in de VS

TheEssentialSchool

 

In het boek ‘The Essential Schools in de VS – Scholen die je leren wie je bent!’ beschrijft Rikie van Blijswijk scholen die hun onderwijs organiseren rond de ontwikkeling van het kind. Vanuit Common Principles verbinden leidinggevenden, docenten, kinderen en ouders zich aan een onderwijsgemeenschap. De scholen die op deze manier werken vormen met elkaar The Coalition of Essential Schools. Het boek neemt de lezer mee op ontdekkingsreis door deze scholen.

Lees meer: The essential schools in de VS – Scholen die je leren wie je bent