Boek The Essential Schools

IMG_3353In het boek ‘The Essential Schools in de VS. Scholen die je leren wie je bent!’ beschrijft Rikie van Blijswijk scholen die hun onderwijs organiseren rond de ontwikkeling van het kind. Vanuit Common Principles verbinden leidinggevenden, docenten, kinderen en ouders zich aan een onderwijsgemeenschap. De scholen die op deze manier werken vormen met elkaar The Coalition of Essential Schools. Het boek neemt de lezer mee op ontdekkingsreis door deze scholen. Voor meer informatie en bestellen kijk op: Scholen die je leren wie je bent

Reacties uit het Nederland en de VS
.Ik ga het zeker lezen. Ik hoop we weer de leerling centraal gaan stellen met zijn haar/mogelijkheden en niet het toetsresultaat.
.Gaaf! Ik wil er drie!
.Congratulations on your book. It is such an accomplishment and an inspiring accomplishment! Caroline Basley, Parker School
.Hoop dat dergelijke initiatieven de verkramping doen verminderen en mensen laat inzien hoe mooi en zinvol het onderwijsvak kan zijn en is. Naast prestaties ook de rijping meer meenemen.
.Gefeliciteerd Rikie met het uitgeven van je boek. Ik hoop dat velen de wijsheid mee kunnen nemen in hun werk.
.Gaaf. Gefeliciteerd! Zozo heb ik n schrijfster als vriendin.
.Mooi om de voortdurende aandacht en inzet van @deleerschool nu in boekvorm te zien.
.super dat je dit boek hebt geschreven,ik ga het zeker kopen, want mijn reis naar de VS destijds: de ces conferentie en het bezoek aan de scholen is tot nu toe in mijn werk de allermooiste ervaring geweest.ik heb al mijn stukken daarvan bewaard, maar een boek… prachtig.
.Mooi en een mijlpaal om dat allemaal op 1 plek te concentreren. Gefeliciteerd, dat is precies wat er nodig is.
.Mooi begin vd werkweek! The Essential schools op m’n bureau!
.Ik kocht onlangs je boek The Essential Schools in de VS. Ik moet het nog lezen, maar het lijkt me sowieso belangrijk dat dit gedachtengoed nu op een inspirerende en overzichtelijke manier in NL beschikbaar is.
.Congratulations on the publication of your book! That is fantastic news. Lucy Blau, Boston Arts Academy
.I am so excited to hear about this, Linda Nathan
.This is great! Congratulations, Rikie! Well done, Dani Coleman, Mission Hill School