Aanbod

De Leerschool biedt een aantal advisering-, begeleiding- en coachingsactiviteiten aan, die in gezamenlijk overleg passend gemaakt worden bij de actualiteit en ambitie van uw school.

Habits of MindSchoolontwikkeling

• Begeleiden van teams met werkvormen voor diepgaand leren
  • Ondersteuning bij het opzetten van leerlijnen en doelen
  • Begeleiding bij het opzetten van een uitdagende en doelgerichte leeromgeving
  • Een 2- daagse trektocht om het beste beleidsplan met het team op te zetten
  • Feedback geven aan teams om hun uitgangspunten verder uit te bouwen

Ovale TafelOrganiseren van uitwisseling en ontmoeting

• Aan de Ovale Tafel met elkaar in gesprek over inspirerende onderwerpen. Meer informatie.
  • De Leerschool heeft een boekenkring, waarin we een paar keer per jaar met een groep enthousiastelingen een boek uitkiezen en met elkaar bespreken Meer informatie.

Tour 2011Studiereizen

• Naar The Essential Schools met een bezoek aan de Conferentie Essential Schools, The Fall Forum, die elk jaar ergens anders in de VS wordt georganiseerd. Meer informatie
  • De Leerschool on Tour: een meerdaagse reis door Nederland langs innovatieve scholen. Meer informatie

Cursussen, studiedagen, workshops en lezingen. Een greep uit de mogelijkheden

• deleer“Hé meester! Daar zou je toch aan werken?” Een training van 4 dagdelen voor leraren die bij de ontwikkeling van hun onderwijs samen willen optrekken met hun leerlingen.
  • Elk talent benutten. Door inspirerende en uitdagende begeleiding kinderen stimuleren het beste uit zichzelf te halen.
  • Leren kan zoveel uitdagender! Een workshop met veel praktische werkvormen.
  • Nieuwe ontdekkingen op de kaart van Onderwijsland om de nieuwe concepten theoretisch te plaatsen en in de praktijk te ontdekken
  • Feedback geven aan kinderen. Een workshop om te verkennen welke wijze van feedback het meest succesvol zijn
  • Het gaat beter als je meer op elkaar past en minder op elkaar let. Een studiedag om weer de kracht van jouw team te ontdekken en te gebruiken.

Coaching

coaching

Weer stralen.. daar draait het om in deze coaching. Stralen is ongegeneerd ( weer) je eigen kwaliteiten inzetten en daarmee laten zien wie je echt bent. Waarom lang stilstaan bij de dingen die niet goed gaan? Wie wordt daar vrolijk van? Je wordt uitgedaagd te ontdekken wat tussen jou, jouw veerkracht, vitaliteit, prestaties, balans en geluk staat. Om jouw talenten opnieuw echt te zien! Geschoold door Henk Olde Rikkert, Alex van Emst en Fred Korthagen volg ik vooral ook mijn eigen intuïtie.